Belépés
Pisztráng fűszeres tejföllel
... paradicsomokat kb. 1 percre forró vízbe mártjuk, héjukat lehúzzuk, magjukat eltávolítjuk és apróra kockázzuk. Mindezt a tejfölhöz keverjük. Hozzáadjuk a kapribogyót és a zöldborsot. Sóval, borssal ízesítjük.

A grillrácsot bekenjük az olajjal. A pisztrángot ráfektetjük és mindkét oldalát ropogósra sütjük. A burgonyákat kiszedjük a parázsból, keresztirányban bevágjuk a te...
Vadnyúl csokis mártásban
... sózzuk, borsozzuk. A gesztenyét bevágva tepsire tesszük, 20 percig sütjük, majd leválasztjuk tóluk a héjat. A maradék olajat felforrósítjuk, és minden oldaláról jól megsütjük benne a sóval és borssal fűszerezett nyúlhúst. A hagymákat meghámozzuk, negyedekre vágjuk, és gyorsan átsütjük a hús mellett. A hagymás húst a gesztenyével együtt a mártáshoz adjuk. 10-15 percig még pár...
Sertéskocsonya
... citromszeletek

Előkészítési idő: 4-5 óra főzés + dermesztés

Elkészítés:

A kocsonyahúst gondosan megtisztítjuk és leforrázzuk. A húsdarabokat egy nagy fazékba tesszük, borssal, fokhagymával, sóval fűszerezzük. Beledobjuk a megtisztított zöldségeket, és bő (5 liternyi) vízzel felöntjük. Lassan gyöngyözve addig főzzük, míg a hús a csontról leválik. ...
Húsvéti menü
... konyhai papírtörlőn megszárított zöldfűszereket apróra vágjuk és a leveshez adjuk. (Néhány darabka petrezselyemzöldet félreteszünk a díszítéshez.) A levest botmixerrel pürésítjük, sóval, borssal ízesítjük.
A kenyérszeletet megpirítjuk, kockákra vágjuk.
A levest tálkákba szedjük, tetejére szórjuk a pirított kenyérdarabkákat és petrezselyemzölddel díszítjük.

Hús...
Húsvéti ételek
... főzzük, lehűtjük és kevés főzőlével együtt egy tálba rakjuk. 1 dl tökmagolajból, 1 dl borecetből, a hagymából, fokhagymából kevés vízzel salátaöntetet készítünk, amelyet sóval és kevés fehér borssal ízesítünk. Ezzel öntjük le a babot. Néhány órás állás után hidegen tálaljuk.
~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~

~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~
Szaladós (rábaközi csíramálé...
Fűszeres camembert
... fehérborral. A sajtokat jól becsomagoljuk, és a grillrács szélén 8-12 percig sütjük. A krémsajtot a tejföllel öszszeke...
Gomba vadasan
... petrezselyemgyökér, 4 dkg liszt, bors, mustár, babérlevél, citromhéj és citromlé, cukor, só.

A megtisztított, cikkekre vágott gombát 5 dkg zsírban megpároljuk, sóval, törött borssal ízesítjük. Ezzel egyidejűleg ugyancsak 5 dkg zsírban megpirítjuk a karikára vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel, mustárral ízesítjük, majd felöntjük vízzel, ...
Fácnleves
... almát és majoránnát helyezünk, majd bő hideg vízzel feltesszük főni. Miután, az első habját leszedtük a megpucolt vegyes leveszőldséget beleaprítjuk. Kb. fél órát főzzük. Sóval, törött borssal, Delikát8 ételízesítővel, fokhagymával, 1 dl vörösborral ízesítjük. Mikor a fácán megpuhult, a husát lefejtjük, tányérra tesszük, majd almapürét kinálunk hozzá.
( Almapüré: az almák...
Gomba vadasan
... bors, 1 tk. szemes bors, mustár, 2 babérlevél, 2 dl tejföl, 1 citrom, cukor, só

Elkészítése:

A tisztított, cikkekre vágott gombát 5 dkg olajban megpároljuk, sóval, borssal meghintjük. Ezzel egyidejűleg ugyancsak 5 dkg olajon megpirítjuk a karikákra vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel, mustárral ízesítjük, felöntjük vízzel és p...
A bors
... saláták, öntetek, mártások, húsételek, páclevek, halak, vagdaltak, gombás ételek). Az őrölt bors hamar elveszti aromáját, ezért inkább frissen őrölve, a főzés végén tegyük az ételbe. Zöld borssal is találkozhatunk az üzletek polcain. A zöld bors az éretlenül szedett friss bogyó, melyet sós vízben vagy ecetben eltéve árulnak. Aromája a legintenzívebb, de szinte egyáltalán nem csípő...
Boros káposzta
... húst

Összeállítás:
-bekapcsoljuk a tűzhelyet, rátesszük a KUKTAFAZEKAT
-beleszórjuk a szalonnát, majd a füstölt húst
-rádobjuk a káposzta 70 százalékát
-fűszerezzük a szemes borssal, sóval és bőven mustármaggal, kevés paprikával
-összekeverjük
-rátesszük a töltelékeket szépen körben /nekem10-12 gombóc szokott kijönni/
-majd a maradék 3...
Babos-tésztás egytál
... bazsalikomlevél.

Elkészítése:

Az oldalast egy éjszakára beáztatjuk langyos vízbe. Másnap leöblítjük,
2 liter hideg vízben feltesszük főni. A fokhagymát a borsikafűvel és a szemes borssal együtt teatojásba zárjuk, majd a vöröshagymafejjel és a babérlevéllel együtt az oldalas főzőlevébe dobjuk. Fedő alatt puhára főzzük. Az oldalast kivesszük a léből, s miu...
Halgombócleves
... fűszerkeverék,
* szemes bors,
* babérlevél

A hal fejét és farkát levágjuk. A megtisztított, felaprított leveszöldséggel együtt 1 liter vízbe tesszük. Sóval, szemes borssal, babérral ízesítjük és felforraljuk. Fedő alatt megfőzzük, majd leszűrjük. A halat kicsontozzuk, húsát ledaráljuk és összedolgozzuk a tojás fehérjével. Sóval és hal fűszerkeverékkel ...
Piemontei hagymaleves
... bors
só, bors
A lekapargatott sárgarépát kisebb, a zellert nagyobb kockákra vágjuk. 2fej vöröshagymát megtisztítjuk és felnegyedeljük. A megmosott oldalast a zöldségekkel és a szemes borssal együtt fazékba tesszük. Felöntjük 1 l sós vízzel, felforraljuk és 15 percig főzzük. A levest leszűrjük, majd a húst a csontról lefejtjük.
A maradék vöröshagymát megtisztítjuk, ...
Töltött liba
... fel kockákra, és keverd össze az aszalt gyümölcsökkel. Keverd hozzá a narancs lereszelt héját is. A libát fektesd a hátára, hasüregét jó erősen dörzsöld be sóval és apróra tördelt szemes borssal, majd tedd bele az aszalt gyümölcsös-májas tölteléket. Fogpiszkálóval vagy hústűvel fűzd össze a nyílást, a liba combjait pedig a has fölött, a combtőnél kösd össze.
Fektesd tepsibe a...
mai recept
... babérlevél
1 izlés sz. citromhéj
1 izlés sz. citromlé
1 izlés sz. cukor

A cikkekre vágott gombát egy ek. olajban a hagymával együtt megpároljuk, sóval, őrölt borssal ízesítjük. A másik kanál olajban megpirítjuk a karikára vágott zöldséget, sóval, szemes borssal, citromhéjjal, babérlevéllel ízesítjük, és egy kevés vízzel puhára főzzük.
A harma...
Kukoricás rakott palacsinta
... reszelt sajt
olaj

őrölt bors

Elkészítés: A tojásból, szódavízből és lisztből sűrű palacsintatésztát készítünk, majd belekeverjük a kukoricát, és sóval, őrölt borssal fűszerezzük. Kiolajozott, tapadásmentes palacsintasütőbe adagolunk a masszából egy-egy merőkanálnyit, és szép pirosra sütjük mindkét oldalát.

A pirosra sült palacsintákat egy ki...
Zöldséges leveles
... Tetejét megkenjük a tojássárgájával, villával megszurkáljuk, majd a reszelt sajttal és a paprikával meghintjük. Előmelegített sütőben kb. 15 percig sütjük. Közben a krémhez a tejet sóval, borssal felforraljuk, apránként belekeverjük a búzadarát, és sűrűre főzzük. A tojássárgáját s a kis kockákra vágott sajtot beledolgozzuk, pici szerecsendióval illatosítjuk. Beleforgatjuk a zöldsé...
Karfiol-brokkoli ringlivel
... póréhagyma, 1 piros húsú paprika, 8-10 olajos ringli, 20 szem bors, 1 babérlevél, 6 ek. fehérborecet/citromlé, egy csipet cayenne-i bors / csili. Felforralunk 2,5 l vizet 1 kk. sóval, a szemes borssal, babérlevéllel, vörös- és fokhagymával.

Beledobjuk a karfi olt, 10 percig főzzük, majd szűrőkanállal hideg vízbe merítjük. Ugyanígy járunk el a brokkolival is, de csak 5 ...
A köménymag
A köménymag
kiváló aromáját, illatát már a Biblia is megemlíti. Az első évszázadban élő Apiciustól fennmaradt receptben már szerepel a köménymag mint a zöldségek és halak ízesítésére használatos fűszer. Európában a XIII. század óta termesztik.
A középkori konyhában a levesek, babból és káposztából készült ételek ízesítésére használták. Később ez a kellemes aromájú fűszer...
1 2 3 6 7 10 11 12 13 14 
Címkék: tejfölhöz keverjük, grillrácsot bekenjük, pisztrángot ráfektetjük, burgonyákat kiszedjük, gesztenyét bevágva, maradék olajat, hagymákat meghámozzuk, hagymás húst, gesztenyével együtt, mártáshoz adjuk, kocsonyahúst gondosan, nagy fazékba, megtisztított zöldségeket, csontról leválik, leveshez adjuk, levest botmixerrel, kenyérszeletet megpirítjuk, levest tálkákba, pirított kenyérdarabkákat, tálba rakjuk, grillrács szélén, tejföllel öszszeke, karikára vágott, első habját, fácán megpuhult, karikákra vágott, őrölt bors, főzés végén, üzletek polcain, zöld bors, éretlenül szedett, füstölt húst, szemes borssal, töltelékeket szépen, éjszakára beáztatjuk, babérlevéllel együtt, oldalas főzőlevébe, oldalast kivesszük, halat kicsontozzuk, tojás fehérjével, lekapargatott sárgarépát, zellert nagyobb, megmosott oldalast, levest leszűrjük, csontról lefejtjük, maradék vöröshagymát, aszalt gyümölcsökkel, narancs lereszelt, libát fektesd, aszalt gyümölcsös-májas, liba combjait, combtőnél kösd, cikkekre vágott,
© 2013 TVN.HU Kft.